Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Válogass megbízható magyar utazásszervező irodák legjobb utazási csomagjai és last minute ajánlatai között egy helyen, könnyen összehasonlítható formában!

Keress ország, vagy város szerint ⇩

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

  A Laxenburgi Kastélyok és a meseszép kastélypark egy igazi gyöngyszem Ausztriában. Remek látnivalók Bécs közelében, ami  minden korosztály számára jó lehetőséget jelent egy szép kirándulásra.

 A Laxenburgi Kastélyok és a Park Bécstől délre, körülbelül 15 kilométerre találhatóak, sokak szerint Schönbrunn mellett Laxenburg Ausztria egyik legkiemelkedőbb kastélyegyüttese. A 280 hektáros területen három kastély, a Blauer Hof udvar, egy hatalmas park valamint számos melléképület is helyet kapott. A kastélypark a 18. és 19. századi kertépítészet remekműve, tele mesterséges tavakkal, szökőkutakkal, szobrokkal, pavilonokkal és romantikus épületekkel, mint a középkori lovagvárat idéző Franzensburg kastély.


Laxenburg kastély térkép

Történelem:

  A kastély története a 13. századig nyúlik vissza, amikor is III. Albert herceg birtokába került. Sokáig kedvelt vadászterület volt, majd a 18. században Mária Terézia császárnő és unokája, II. József császár kedvelt nyári rezidenciájukká alakították át a kastélyt és parkját. Ekkoriban épült a Blauer Hof udvar is, melyben szórakoztató célú épületek kaptak helyet, mint misztikus barlangok, antik templomok és egy lovagkori tornaudvar. A parkot is tovább bővítették, és kialakították a mesterséges tavat, melynek közepén a Franzensburg kastély áll. Nemcsak a kastélyok fejlődtek, hanem Laxenburg falu is. A császárt és udvarát sokan kísérték, a vendégek között voltak az arisztokrácia képviselői és sok más tehetős vendéget is hoztak Laxenburgba. Az udvari élet a 18. században, Mária Terézia idején érte el csúcspontját: a bécsi "Hofburgtheater" előadásai, szórakoztató és show-versenyek határozták meg a társadalmi életet. Sissi és Ferenc József császár is szerette Laxenburgot. Ferenc József császárral kötött pompás esküvője után Sissi császárné Laxenburgban töltötte nászútját. Szerette a végtelen lovaglást a laxenburgi erdőben. Szintén Laxenburg kastélyában született fia, Rudolf koronaherceg.


Laxenburg franzensburg kastély tóval


 

A Franzensburg kastély

  Az egyik legjelentősebb a Laxenburgi Kastélyok közül a Franzensburg, mely a kastélykomplexum központi eleme. A legismertebb épület minden bizonnyal a "Franzensburg" (kastély), amely 1799 és 1801 között épült, és 1835-ben fejeződött be. II. Ferenc császár volt az, aki lelkesedett egy reprezentációs célú  középkori lovagi kastély reprodukciójának megépítéséért a park egyik mesterséges szigetén. A kastély helyiségeinek a berendezése valódi osztrák kincsesháznak számít, mert Ausztria legkülönbözőbb részeiről kerültek oda a bútorok, a berendezési tárgyak és a kiállított műkincsek.  Ma múzeumot találunk ott, amely látogatható. A csoportoknak magyar nyelvű audióguide vezetést biztosítanak.


Laxenburg Franzensburg belső

  A Franzensburgban megcsodálhatóak a gazdag freskók, díszes termei és a hatalmas kertek, melyek lenyűgöző panorámát nyújtanak a környező tájról. A látnivalók közül sok a magyar vonatkozású emlék.

2. Altes Schloss

  A Laxenburgi Kastélyok második eleme a régi kastély, mely szintén fontos szerepet játszott Laxenburg történetében. Ez a kastély az eredeti középkori vár része volt, és későbbi átalakítások során neoreneszánsz stílusú palotává alakították át. Az Altes Kastély a Franzensburgtól nem messze található, és gyönyörű kertek veszik körül.  Ez a kastály nem látogatható, az osztrák nemzeti filmintézet kapott benne elhelyezést. A régi kastély ad ma otthont  Európa legmodernebb filmarchívumainak. Több mint 120.000 filmtekercset őriznek ott, ez  Ausztria legnagyobb filmgyűjteménye.


Laxenburg altes schloss


 3. Blauer Hof

  A Laxenburgi Kastélyok harmadik eleme a Blauer Hof, vagyis a Kék Udvar. Mária-Terézia császárnő építtette ki udvari épitészével Nicoló Pacassival  1770 körül. Pacassi módosította az épületet, a bejáratot a keleti oldalról az északi oldalra helyezte át (azaz a Schlossplatzot vagy a várteret). Ferenc József császár ebben az épületben töltötte a mézesheteit, de  inkább Schönbrunnt választotta munkahelynek, Bad Ischlt pedig nyári rezidenciának. Nem mutatott különösebb érdeklődést Laxenburg iránt, de 1853/54-ben számos szobát Erzsébet császárnő ízlésének megfelelő módon alakítottak át. Itt született 1856-ban Rudolf koronaherceg. 1917-ben Károly császár, valamint Sixtus és Xavier Bourbon-Parma hercegei végül sikertelen béketárgyalási kísérletet tettek a kastélyban. A monarchia bukásával Laxenburg a háborús áldozatok pénztárába került, és már nem foglalkoztak vele különösebben. A kastély legrosszabb időszaka 1945-ben volt, amikor orosz katonák foglalták el, akik csak 1955-ben vonultak ki. Az épületet ezután teljesen lerombolták és kifosztották. 1972 és 1981 között alaposan felújították. 1972 óta a Nemzetközi Alkalmazott Rendszerelemzési Intézet (IIASA) központja.


Blauerhof


A Laxenburgi kastély parkja

  Laxenburg 280 hettáros kastélyparja, melyből 25 hektárnyi festői környezetű vízfelület, belépődíj fejéban látogatható és Ausztria legszebbjei közé tartozik. A Laxenburg-kastélypark teljes egészében műemlékvédelem alatt áll, és Natura 2000 területté nyilvánították. A park gazdag zöld területei, kastélyok és tavak kombinációja egyaránt kínál romantikus sétára, pihenésre és kulturális élményekre alkalmas helyszínt. Virágos kertek és nyugodt sétányok lehetővé teszik a látogatók számára, hogy eltávolodjanak a város zajától és élvezzék a természet csendjét.A vonzó szabadidős létesítmények évente több mint egymillió vendégnek nyújtanak szórakozást. Panorámavasút halad el a látnivalók előtt, és a régió legnagyobb természetközeli játszótere vár arra, hogy felfedezzék a gyerekek. Legyen szó sportról (csónakkölcsönzés a 25 hektár méretű kastélytavon). A Laxenburgi Kastélypark ideális helyszín a történelem és a természet szerelmeseinek, valamint azoknak, akik szeretnének egy pihentető napot eltölteni egy lenyűgöző környezetben.


287249992 10228151380155411 301860121267153475 n


  A Blauer Hoffal szemben található szép barokk stílusú  plébániatemplom és a mellette álló városhááza az osztrák barokk fontos látványosságai. A mai formájuk az 1683-as török háború utáni időkből származik, érdemes felkeresni a kastélylátogatás befejeztével.


Laxenburg temploma


Kulturális Értékek és Látogatás

 A Laxenburgi Kastélyok nem csupán építészeti remekművek, hanem fontos kulturális és történelmi szimbólumok is Ausztria számára. Látogatásuk alkalmával a vendégek nemcsak megcsodálhatják ezeket a különleges kisugárzású történelmi épületeket és kerteket, hanem betekintést nyerhetnek a Habsburg Birodalom gazdag múltjába is. Napjainkban ismét a régi fényében ragyog minden, A laxenburgi kastélyok elég gyakran szolgálnak helyszínül különféle kulturális rendezvényekhez, kiállításoknak és eseményeknek, melyek tovább gazdagítják az oda látogatók élményét és megértését. A három Laxenburgi Kastély együttese olyan értéket képvisel, melyet minden kultúrára és történelemre nyitott utazónak látnia kell. A kastélyok lenyűgöző szépségükkel és gazdag történelmükkel örökre beíródnak azok emlékezetébe, akik ellátogatnak oda.


Laxenburg városháza

Nyitvatartás és belépőjegyek:

  A kastélypark egész évben nyitva tart. A belépőjegyek árai a szezontól és a látogatott látnivalóktól függően változnak. További információkért látogasson el a kastély weboldalára: https://www.schloss-laxenburg.at/en/


 

  TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT ÉS SZERVEZD MEG A SAJÁT UTAZÁSOD AUSZTRIÁBA !

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább
TravelBay.hu
UTAZÁST TERVEZEL?
TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook csoportunk
Utazási élmények első kézből!
Utazási Élmények Facebook csoport
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.